Dejepis na Gymnáziu Varšavská cesta 1

Čo je to EUSTORY?

25.06.2009 11:41

Z iniciatívy hamburskej Körberovej nadácie sa partnerské organizácie dvadsiatich európskych krajín zapojili do medzinárodného združenia- EUSTORY. Tieto organizácie usporadúvajú vo svojich krajinách nezávislé súťaže pre mládež z oblasti histórie.

Hlavným cieľom EUSTORY je podnietiť študentskú mládež v Európe, aby sa v rámci svojich lokálnych, regionálnych historických výskumov kriticky vyrovnala s vlastnou minulosťou. Vedľa nových pohľadov na históriu rozvíjajú mladí študenti tiež základné aspekty občianskej spoločnosti- samostatné myslenie, argumentáciu a správanie. V EUSTORY dostávajú možnosť stretávať sa a vymieňať si skúsenosti s mladými ľuďmi z iných krajín Európy. Tieto stretnutia umožňujú svojim účastníkom získať praktické medzikultúrne skúsenosti; zároveň môžu mladí ľudia ďalej rozvíjať a reflektovať svoje predstavy na pozadí európskeho kontextu.

 

Okrem študentov sú do siete EUSTORY zapojení tiež učitelia dejepisu, vedci a ďalší odborníci. K sieti EUSTORY sa doteraz pripojili občianske organizácie z Bieloruska, Bulharska, Českej republiky, Nemecka, Estónska, Litvy, Nórska, Poľska, Rumunska, Ruska, Škótska, Slovinska, Ukrajiny a Walesu.

Daniel Sihlovec © 2009-2011 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode

TOPlist